“Kuşadası Uyuma, limanını unutma!”..

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının 27.01.2011 tarihli son liman imar plan değişikliği ile doldurulmak istenen balıkçı barınağı önünde, Kuşadası Liman platformu üyesi kadınlar öncülüğünde bu gün yapılan kitlesel basın açıklaması esnasında sık sık haykırılan slogan buydu:

“Kuşadası Uyuma, limanını unutma!”

Saat 12:15’de belediye önünden hareketle alkış ve düdüklerle balıkçı barınağına doğru yürüyüşe geçen kadınların öncülüğündeki liman platformuna, yol boyunca vatandaş ve esnafların alkış ve katılımlarıyla destek verdikleri görüldü.

Platform yürüyüş kortejinde, yargı kararlarını hiçe sayan “pişkin işadamı”nın temsili olarak canlandırılması ve bir eşeğe bindirilerek kortej önüne katılarak, liman platformunun kadın üyelerince protestolarla adeta kovalanması ise, 2003 ‘den bu yana verilen mücadeleyi özetliyordu!

Balık hali önünde Platform sözcüsü Nilgün Öğünçlü,  katılımcıları “Japonya’da depremde yaşamını yitirenler ve bir önceki gün anılan Çanakkale şehitleri için” saygı duruşuna davet etti.

Öğünçlü toplanan kalabalığa hitaben yaptığı kısa açıklamada: “”ekmeğimizi küçülten, kentimizi betonla çirkinleştiren, hak-hukuk tanımayan liman işletmecisi ile karşı karşıyayız. Daha 2003 yılındaki bildirilerinde ‘Kuşadası Limanı’na alışveriş merkezi yapılmayacak, böyle bir proje yok’ demişlerdi. Ama 54 kaçak dükkan yaptılar. Bugün yine ‘dükkan yapmayacağız, Balıkçı Barınağı’nı doldurmayacağız’ diyorlar. Ama borsaya yaptıkları başvuruda; ‘yeni bir işyeri yapacaklarını ve yeni bir otopark inşa edeceklerini’ belirtiyorlar. Ve itiraz ettiğimiz liman imar planında 4 000 m2’lik yeni alışveriş merkezi ve Balıkçı Barınağı dolgusu açıkça görülüyor. Kısacası Egeports’un dün yaptıkları bugün yapacaklarının teminatıdır. Bizler buna dur demedikçe ve sesimizi yükseltmedikçe; kentimizin en önemli alanlarına yayılacaklar” dedi.

Platform üyelerinden Nazan Bozkurt’un okuduğu şiirden sonra, Liman Platformu Kadın Komisyonu Basın Açıklaması metnini Kuşadası Belediye Başkan Vekili Leziz Gümüş okudu:

Gümüş’ün okuduğu Platform Basın açıklaması şöyle:

SEVGİLİ ADALILAR…

Bugün…

Burada…


Sözün bittiği yerde… Liman Platformu’nun ilk “Kadın Buluşması”nı gerçekleştiriyoruz.

Bu tarihi ana katkı veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

KUŞADASI’NIN DUYARLI İNSANLARI,

Bu vakur, mütevazı ve barışçıl buluşmaya katılan kadınlarımız arasında hiç kimsenin iskelemize yanaşan gemilerle ilgili bir derdi yoktur.

Hatta hiçbirimizin liman işletmecisiyle de en küçük bir “ŞAHSİ” yahut “TİCARİ” sorunu bulunmamaktadır.

Bu şirketin kiracılarının, hele hele bu şirketin işyerlerinde çalışan emekçilerin AŞINDA VE İŞİNDE hiçbirimizin gözü yoktur; olamaz…

Bizim aklımız da fikrimiz de “HUKUK”tur!!

Yegane derdimiz, Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerince alınmış iki adet tarihi kararın uygulanmasıdır!!

Burada toplananlar, sadece ve sadece HUKUK’un gereğinin yerine getirilmesini talep etmektedir:

1. Burada toplananlar, TC Mahkemelerince Kira Kontratı iptal edilen ve hukuken İŞGALCİ pozisyonuna düşen işletmecinin derhal limanımızı terketmesini istemektedir. Mahkemelerce tahliye kararı verilmiş bir işyerinde, kiracının bir saniye geçirmesi dahi YASADIŞI’dır.

2.
Kuşadalı kadınlar, TC Mahkemelerince yıkılmasına hükmedilen ve şu anda ruhsatsız yani resmen ve alenen KAÇAK pozisyonundaki yapıların derhal yıkılmasını beklemektedir. Mahkemelerce yıkım kararı alınmış bir gayrımenkulden sağlanan kira geliri, yeryüzünün her köşesinde HAKSIZ KAZANÇ’tır.

3. Kadınlar, balıkçılarımızı asırlık barınaklarından kovarak, barınağı otoparka çevirmeyi ve mevcut kaçak dükkanları yasallaştırmayı amaçlayan, üstelik mahkeme kararlarını hiçe sayarak hazırlanan “Bakanlık Planı”nın iptalini talep etmektedir. Mahkemelerin iptal ettiği eski planı kopyalayarak çizilmiş her plan “KANUNA KARŞI HİLE”dir.

4. Adalı analar, çok daha fazla gemi gelebilmesi için otopark ihtiyacı varsa eğer, bu otoparka asla Balıkçı Barınağı’nı betonlayarak değil, bilakis mevcut kaçak dükkanları yıkarak yer açılmasını önermektedir. Zira mahkeme kararları da bunu emretmektedir.

DOSTLAR…

Bizler, çocuklarımızın ve torunlarımızın beton blokları değil, güzelim Güvercinada manzarasını seyrederek yaşamasını istiyoruz.

Bizler, mahkeme kararlarının DERHAL ve “AMA”SIZ uygulanmasını bekliyoruz.

Ve en azından 14,283 imza sahibinin bizimle aynı fikirde olduğunu biliyoruz…

Hukuk’un gönüllü bekçileri olacağımızı buradan ilan ediyoruz…

Kimsenin EŞEĞİ olmayacağımızı da!!


Bu yazı Etkinlik Takvimi, Haberler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Responses to “Kuşadası Uyuma, limanını unutma!”..

  1. Deniz Tok dedi ki:

    asla kabul edilemiyecek bir cinayet….şiddetle protesto ediyorum..Lakin akibetinin ne olduğunu yapılan tüm ölçümler ve hazırlanan projelerin ne zaman tatbik edileceğini bilemiyorum amma GÜZEL ÇAMLI dada balıkçı barınağını kaldırıp Marina yapılmasınıda şiddetle kınıyorum.

Yorum bırakın